Over Kroatië

Kroatië, officieel Republiek Kroatië, is een land in Zuidoost-Europa. Het grenst aan Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan die van Italië.

Kroatië staat bekend om zijn bijzondere en lange  kustlijn, duizenden prachtige baaien, velen en bijzondere eilanden, speciale stranden, zonnig weer en een kristalheldere zee. Maar er is veel meer.

Ontdek Kroatië van de kustgebieden van Istrië, Kvarner en Dalmatië tot de landelijke gebieden Lika, Gorski Kotar, Midden- en Noord-Kroatië, Slavonië en Baranja.

Kroatië heeft werkelijk alles! Van met sneeuw bedekte bergen, regenwouden, wijngaarden, pittoreske meren, rivieren en prachtige watervallen tot unieke stranden,  en meer dan duizend eilanden, perfect voor een ontspannen vakantie. Kroatië heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Middeleeuwse kustplaatsen, kastelen, forten en paleizen wachten nog steeds om gevonden te worden. Dit alles is een ideale keuze voor uw vakantie. Welkom in Kroatië, het Middellandse Zeegebied, zoals het ooit was!

Op YouTube is – naast veel andere geweldige video’s  over Kroatië en nationale parken, steden en eilanden – een zeer inspirerende video te zien: Croatia – The Most Beautiful Country in The World.

Daarnaast is -naast de inspirerende foto’s van Marko Vrdoljak  over Kroatië – de video van Marko Vrdoljak over Brijuni Nationaal Park zeer aan te bevelen alsook zijn video Floating Memories. De video Lošinj Island of Fitality – wederom van Marko Vrdoljak –  neemt u vast mee om proefje van deze prachtige wonderschone fitality-eiland te nemen.

Menu