Over eiland Lošinj

Vakantie op eiland Lošinj

Het eiland Lošinj ligt in het noordelijke gedeelte van de Kvarner Baai en is door middel van een klein bruggetje verbonden met buureiland Cres. Een ritje van het noorden naar het zuiden van het eiland duurt slechts een half uur. Het noorden is bergachtig en prachtig groen. Het middelste gedeelte van Lošinj is een stuk vlakker maar nog wel bebost. Dit maakt het een goede plek om te mountainbiken of wandelen. In het zuiden vindt u het mooiste gedeelte, wat tegelijkertijd ook het meest toeristisch is. Dit is de baai van Mali Lošinj: een baai van 5 meter diep, waar u aan het einde de prachtige stad Mali Lošinj treft.

Activiteiten op het eiland

Lošinj is een paradijs voor natuurliefhebbers en is met haar eindeloze stranden en diepblauwe baaien uitermate geschikt voor een strandvakantie. Maar… op dit eiland zult u moeilijk stil kunnen zitten. Er valt genoeg te zien, proeven, ruiken en doen. We geven u hier graag tips over. Over het hele eiland kronkelen fiets- en looppaden door de geurige omgeving, die leiden naar dorpjes met een lange en interessante geschiedenis. Tijdens heerlijke wandelingen langs het strand zal de zee u verleiden tot het nemen van een heerlijke afkoelende duik. Er zijn ook mogelijkheden om een boot te huren en de schoonheid van eiland vanaf het water te bewonderen. U kunt ook zeilen, surfen, waterskiën, sportvissen, duiken… En wie weet spot u wel een groep dolfijnen, want die zwemmen hier graag voor de kust. Daarom zijn de wateren rondom het eiland ook uitgeroepen tot dolfijnenreservaat.

Kuuroord Lošinj ‘health island’ of ‘vitality island’

Geen eiland in de Middellandse Zee telt zoveel kruiden als Lošinj. Hier krijgt u elke dag gratis aromatherapie. De bijzonder schone en aromatische lucht heeft een heilzame werking op de luchtwegen en daarom verblijven toeristen graag het hele jaar door op Lošinj. Tegen het einde van de 19e eeuw kwamen de rijke elite uit grote steden zoals Boedapest, Venetie, en Wenen al naar Lošinj om de gezonde zeelucht in te ademen. Door het milde klimaat met meer dan 2600 zonuren per jaar, de zuivere lucht en het heilzame zeewater is het eiland in 1892 officieel erkend als mediterraan kuuroord. Vooral mensen met allergieën of problemen aan de luchtwegen kunnen op Lošinj goed behandeld worden. Het eiland wordt ook niet voor niets ‘health island’ of ‘vitality island’ genoemd.

Hoe komt u op Lošinj?

Natuurlijk kunt u vanuit Nederland naar Lošinj komen met de auto, dat is wat 90% van de eilandbezoekers ook doet. Vanaf Utrecht is het zo’n 1400 km rijden. Rijdt dan tot het plaatsje Brestova of Valbinska en stap op de veerboot die u in 20-25 minuten naar het eiland Cres- Lošinj brengt.

Het eiland is ook goed te bereiken met het vliegtuig. In de buurt zijn er twee vliegvelden: Rijeka Airport en Pula Airport. In het hoogseizoen vliegen er meerdere vluchten naar deze luchthavens vanuit Nederland en andere EU-landen.  Waneer u op tijd boekt dan zijn de prijzen voor tickets  betaalbaar. U kunt er een auto huren om de reis naar Lošinj voort te zetten en zodoende genieten van een prachtige reis er naar toe.  In hoog seizoen rijden ook de bussen vanuit vliegveld Rijeka naar Lošinj.

Vliegt u liever naar Zagreb Airport?  Dat kan het hele jaar. U kunt dan ook een auto huren of u neemt vanaf daar de bus, deze gaat twee keer per dag en stopt praktisch voor het appartement. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over een plekje op de ferry. De vervolgreis naar Lošinj is dan wel een lange rit, maar dit is vanwege de prachtige route – in alle seizoenen – echt meer dan de moeite waard. Maar u kunt ook vanuit Zagreb vliegen naar Rijeka – binnenlandse vlucht – en daar auto huren om vervolgens af te rijden naar Lošinj.

Daarnaast kunt ook uit Nederland en andere EU-landen  vliegen naar Ljubljana Airport (Slovenie) en daar auto huren en vervolgens vanaf Ljubljana langs de Postojna met auto naar Lošinj af te rijden.

Menu